Cleaning Works: Informatie en aanpak.

Terug in het hart van het schoonmaak vak. Met kwaliteit inspecties schoonmaak voor opdrachtgevers in het facilitaire werkveld. Mooi vak, leuke activiteit. Bij aankomst in het gebouw in de hal en bij de receptie zijn de eerste indrukken al opgedaan. Ook voor wat betreft de ontvangst. Het maakt voor de receptioniste verschil in de ontvangst of ik in een strak kostuum verschijn of in spijkerroek met colbertjasje zonder stropdas.

De maat wordt genomen binnen de bekende 8 seconden. Is hij belangrijk of niet? Ik heb natuurlijk ook al de maat genomen en tracht te voorkomen om te oordelen. Hoewel oordelen is juist mijn taak hier. Het is de eerste indruk die elke bezoeker gewaar zal worden. De eigen medewerkers zien gewoon het zelfde en zijn ongetwijfeld ‘bedrijfsblind’ als het gaat om de kwaliteit van de schoonmaak, faciliteiten en de ontvangstwarmte die de eerst indruk brengt. Directies en andere voor de receptionistes belangrijke functionarissen ontvangen uiteraard een ‘corporate’ hartelijke begroeting. Het is allemaal mensenwerk.

Na uitleg van mijn opdracht en het afgeven van een kopie legitimatiebewijs en zakenkaartje ga ik naar de bovenste verdieping en vervolgens aan het werk. De medewerkers van de kantoren die ik betreedt vraag ik kort toestemming voor mijn inspectie. Vaak volgen vragen of de mededeling dat dit op prijs wordt gesteld. Uiteraard ook suggesties en ervaringen omtrent de schoonmaak uitvoering, met een beleving indicatie als resultaat. Notities maken en inspreken op de dictafone van de Iphone en op kantoor uitwerken. VSR -achtige controles? Zeker, als de opdrachtgever veel cijfers, tabellen en statistieken wil zien.

Cleaning Works streeft naar meer zicht te krijgen op de achterkant van het schoonmaak onderhoud, met name de locale organisatie en de logistiek. Natuurlijk met een representatief beeld van de kwaliteit. Wij zorgen voor inhoud voor het overleg met het schoonmaakbedrijf. De rapportage bestaat uit twee documenten: De eerste is een samenvatting van de bevindingen over het schoonmaak onderhoud, een score per functieruimte groep, een overzicht van eventuele manco’s en of achterstand, aangevuld met een visie op de locale organisatie en bemensing van het schoonmaakbedrijf. Het tweede document bevat de bevindingen inzake de beleving van de schoonmaak en aanbevelingen voor de interne organisatie.

Het onderscheidend vermogen is als volgt te omschrijven:

  1. Cleaning Works is een onafhankelijk adviesbureau en wordt niet gehinderd door verbintenissen met de schoonmaak branche.
  2. Cleaning Works verzorgt kwaliteit inspecties schoonmaak beoordeeld met kennis verworven in meer dan dertig jaar ervaring in de schoonmaak uitvoering.
  3. Cleaning Works rapporteert over de kwaliteit van de organisatie van het schoonmaakbedrijf op locatie.
  4. Rapportage over de ‘klant’ beleving van de schoonmaak.
  5. Rapportage uit de Raat-Borgholz Analyse (beheer logistiek, materiaal, machines, werkkasten en opkomstruimte) van het schoonmaakbedrijf op locatie.
  6. Advies over gezondheid aspecten voortvloeiend uit de schoonmaak.
  7. Overeenkomsten voor kwaliteit inspecties op afroep, per maand, per kwartaal en per jaar.
  8. Kosten: bij op afroep: € 325,00 (gebouw 2,500 – 5,000 m2), € 490,00 (gebouw 5,000 – 10,000 m2). Prijzen zijn exclusief BTW en vergoeding reiskosten. Korting bij frequentie staffel.

Wilt u meer weten over ons aanbod, neem dan s.v.p. contact op met Hans Westerveld op 06 55 771 777 of  email naar: info@cleaningworks.nl

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: