OSB Nieuws in de informele LinkedIn OSB Club

De OSB Club is een informele groep op LinkedIn waar iedereen die iets te maken heeft met de schoonmaakbranche lid van kan worden. Dus naast directies, managers en stafmedewerkers van schoonmaakbedrijven ook vertegenwoordigers van vakbladen, vakbonden, leveranciers en adviseurs die geen lid kunnen of willen worden van OSB. De bedoeling van de OSB Club is om kennis te nemen van wat er speelt in de schoonmaakbranche. Geen brochures maar gewoon verhalen en omstandigheden uit het hart van het vak. Helder! Tot zover het goede nieuws!

Hoewel ook directie en bestuursleden van OSB lid zijn van de OSB club is sprake van halen in plaats van brengen. Bijdragen vanuit OSB worden nauwelijks waargenomen. Als manager van deze OSB club heb ik OSB benaderd hierover een standpunt in te nemen. We wachten af. Tot zover het bericht en u kunt besluiten vanwege het ontbreken van officieel OSB nieuws nu af te haken.

Mail gestuurd aan de OSB directie met daarin de vraag of OSB niet kan bijdragen aan de OSB Club met relevante informatie. Na drie weken geen antwoord. In Clean Totaal geen berichten gezien van wisseling in directie bij OSB. Niet aangesloten op regionale kranten dus ook geen kennis kunnen nemen van familieberichten. Vakantie afwezigheid wellicht? Ook één van de prominente beleidssecretarissen een vriendelijke email gestuurd. Eveneens geen antwoord. Ook met vakantie wellicht, hoewel het zuiden als eerste op vakantieverlof vertrok en dus terug zou kunnen zijn op de gewenste werkplek. Of de materie is geagendeerd voor de toekomstige vergadering van het Algemeen Bestuur in september. Ook goed.

Een antwoord vanuit de mailbox was wellicht een optie geweest. Als ik de fantasie een beetje de ruimte geef kom ik tot het volgende automatisch antwoord.

Geachte mailzender. Hoe u het in uw hoofd haalt mij een email te sturen in mijn vakantie is verbijsterend en treft mij zeer onaangenaam. Zoals u zou kunnen weten heb ik dan wel een 36 urige werkweek maar tijdens CAO onderhandelingen maak ik er wel 80. Dat niet alleen. Naast het nuttige doch tijdrovende overleg in allerlei vakgroepen ben ik ook gehouden om in de avond en nachtelijke uren te overleggen met vertegenwoordigers van de bonden in overigens geweldig gerenoveerde van der Valk hotels. Eén situatie blijft echter ongewijzigd. Om knopen door te hakken sta ik dan in nachtelijke uren in urinoirs naast die vakbond collega te spreken om nog dat ene procent pensioenverhoging tegen te houden.  Waarschijnlijk onderschat u ook de tijd die ik moet besteden om de beweringen van het schoonmaak tribunaal of hoe heten die ook weer, o ja schoonmaak parlement, te ontzenuwen. U zult begrijpen dat ik geen enkele begrip heb voor uw nietig aangemelde issue en ik verwacht dat u er begrip voor zult hebben dat uw mail een prioriteit krijgt die niet in overeenstemming zal zijn met die u er aan hecht. Om praktische redenen is dit bericht niet ondertekend. Gegroet!

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: